Vegetariánské zapečené brambory

Skládání fresh bedýnky mne inspirovalo k připravení lehkého letního obědu.

Potřebujete:

  • vařené brambory
  • cibule, česnek, dobromysl, libeček
  • zeleninu co zrovna roste – zelí, fazolky, řapíkatý celer, mrkev, cuketa, paprika
  • asi 150g nastrouhaného sýra

Na oleji jsem orestovala tři druhy cibule – šalotku, červenou i bílou, nakrájené na kostičky, po chvilce jsem přidala 5 nakrájených stroužků česneku, 5 snítek čerstvé dobromysli, jednu menší větvičku libečku nasekaných najemno, 4 nakrájené tyče řapíkatého celeru, sůl, kmín a pepř. Brambory jsem nakrájela jako na salát, ostatní zeleninu na proužky, půlku menší cuketky jsem nahrubo  nastrouhala a všechno dobře promíchala s restovanou zeleninou a nastrouhaným sýrem. V přiklopené zapékací nádobě jsem pekla na 180st. asi 30 min, pak asi 10 min odkryté, jen na dobarvení. Na talíři jsem ozdobila lichořeřišnicí, která je chuti ředkvičko-křenové a je to léčivka s působením na dýchací a močové cesty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..